moodboard maken

Visualiseer wat u wilt!

Moodboards worden vaak gemaakt bij het bepalen van bijvoorbeeld de stijl van een inrichting en het ontwerpen van collecties. Maar ook als u geen interieuradviseur, ontwerper of visagist bent, kan het heel inspirerend werken voor het geven van inzicht in jezelf. Het ontdekken van carriere- en woonwensen, het ondersteunen van de persoonlijke ontwikkeling en het inzichtelijk krijgen welke kant je op wilt.

Een moodboard visualiseert op een vrij eenvoudige, voor een ieder haalbare manier het idee, de droom of het gevoel. Ook inspireert het en daardoor kun je je concept completer maken. Ook kun je door middel van je moodboard aan anderen heel concreet laten zien wat je bedoeld, dit kan heel handig zijn bij de aanschaf van bijvoorbeeld een keuken, badkamer of trouwjurk. Vaak wordt een moodboard zo mooi, dat er voor gekozen kan worden het een plaatsje aan de muur te geven!

Tijdens de workshop krijgt u een canvasdoek om te beplakken met plaatjes, materialen, stof etc. Natuurlijk kunt u ook zelf foto’s of bijvoorbeeld behang meenemen. U krijgt alleen de hoogstnodige instructies om goed van start te kunnen, want het moet natuurlijk vooral uit uzelf komen! En het liefst zo spontaan mogelijk, vanuit de emotie en fantasie. Dat garandeert de beste resultaten! Niet teveel nadenken, gewoon uitknippen en -scheuren wat u aanspreekt.

Ik bespreek van te voren met u wat het doel is van het moodboard maken en we passen daar het programma en de begeleiding op aan. Heeft u andere ideen, vragen of wilt u een afspraak maken…neem dan vrijblijvend contact op!

Programma ± 2,5 uur

  • welkom met een kopje koffie/thee en iets lekkers
  • kort voorstelrondje en waarom je deelneemt en wat je wilt leren
  • stukje uitleg over moodboards; Wat is het, verschillende toepassingen en werkwijzen
  • keuze doel voor moodboard
  • informatie over mogelijke technieken en materialen die je kunt gebruiken
  • maken moodboard met uitleg,ondersteuning en gebruik van aanwezige materialen
  • nabespreken en bewonderen van elkaars resultaat met leuke foto als herinnering

Ook deze workshop is geheel op maat te verzorgen. Dit kan bijvoorbeeld langer, met een high tea of met een ander thema dan brocante zoals  een babyshower, geboorte, huwelijk, verjaardag.  Er wordt dan gewerkt aan het maken van items rondom dat thema.

De workshop zelf kan als activiteit fungeren als onderdeel van de viering, maar tevens kan het een voorbereiding zijn op de viering waarbij het eindresultaat kado gegeven worden.

Prijs EUR 25 inclusief canvas, overige benodigde materialen zoals tijdschriften en lijm. Bij speciale verzoeken krijgt u een aangepaste offerte.

Deze workshop duurt 2 a 3 uur, tijdstip en datum worden in overleg met u afgesproken. Ook deze workshop is geschikt voor kinderen en is EUR 12,50 pp bij een deelname van minimaal 6 kinderen.