Oud jasje voor hoedendozen

Mijn liefde voor brocante en brocante inrichtingen zorgt er voor dat ik op mijn creaties en inrichting thuis vaak hele leuke reacties krijg, maar ook de wens om dat zelf te kunnen. Of ik men zegt; ‘ Wat leuk, ik wou dat ik dat kon! ‘

Nu vallen de hoedendozen zo regelmatig in de smaak, dat ik een workshop in het leven heb geroepen om zo andere liefhebbers de kans te bieden hier ook mee aan de slag te gaan. Want ik denk ook, dat iedereen dit zelf kan!

In deze workshop gaan we ervoor zorgen dat een hedendaagse hoeden- of andere doos eruit gaat zien alsof hij uit de vorige eeuw stamt. Aan de hand van je interieur of andere wensen kiezen we een stijl en kleur, zodat je een leuk item hebt om mee naar huis te nemen. Er wordt uitgelegd hoe je bepaalde resultaten op een eenvoudig wijze kunt bereiken, ook al lijkt het soms op foto’s heel moeilijk.

Met een beetje creativiteit, inspiratie en oefenen is het uiteindelijk mogelijk zelf de mooie hoedendozen uit woonmagazines ook thuis te creëren. Het mooiste is dat het ook nog eens stukken goedkoper en leuker is, als je het zelf doet in plaats van koopt bij een Brocanterie of antiquair.

Programma ± 2,5 uur

  • welkom met een kopje koffie/thee en iets lekkers
  • kort voorstelrondje en waarom je deelneemt en wat je wilt leren
  • verkenning over te decoreren dozen; Welke soort, vorm, stijlen, kleur, welk interieur
  • stijl keuze voor decoratie zelf meegebrachte doos of vooraf bij mij besteld
  • informatie over mogelijke technieken en materialen die je kunt gebruiken
  • restylen van item met uitleg en ondersteuning en gebruik van aanwezige materialen
  • bewonderen van elkaars eindresultaat met leuke foto als herinnering

Prijs EUR 35 inclusief doos, overige benodigde materialen zoals tijdschriften en lijm. Bij speciale verzoeken krijgt u een aangepaste offerte.

Ook deze workshop is geheel op maat te verzorgen. Dit kan bijvoorbeeld langer, met een high tea of met een ander thema dan brocante zoals  een babyshower, geboorte, huwelijk, verjaardag.  Er wordt dan gewerkt aan het maken van items rondom dat thema.

De workshop zelf kan als activiteit fungeren als onderdeel van de viering, maar tevens kan het een voorbereiding zijn op de viering waarbij het eindresultaat kado gegeven worden. In beide gevallen kan het een hele leuke verassing zijn!