Beginnen met Brocante

Beginnen met een brocante interieur

Mijn liefde voor brocante en brocante inrichtingen zorgt er voor dat ik op mijn creaties en inrichting thuis vaak hele leuke reacties krijg, maar ook de wens om dat zelf te kunnen. Of ik men zegt; ‘ Wat leuk, ik wou dat ik dat kon! ‘

Nu hoorde ik dat zo regelmatig, dat ik een workshop en een korte cursus in het leven heb geroepen om zo tegemoet te komen aan de wens van klanten en brocante-liefhebbers om ook thuis de transformatie te beginnen naar een meer brocante inrichting. Want ik denk ook, dat iedereen dit zelf kan!

In de cursus wordt iets vertelt over brocante en gaan we daarna aan de slag met het maken van een noodboard om zo te ontdekken wat de stijl is die bij je past. Aan de hand van die stijl kiezen we een ‘ project’ en dat gaan we realiseren, zodat je een leuk item hebt om thuis te gaan beginnen met het transformeren van je interieur naar een interieur met een meer brocante uitstraling. Er wordt uitgelegd hoe je bepaalde resultaten op een eenvoudig wijze kunt bereiken, ook al lijkt het soms op foto’s heel moeilijk.

Met een beetje creativiteit, inspiratie en oefenen is het uiteindelijk mogelijk zelf de mooie tafereeltjes uit woonmagazines ook thuis te creëren. Het mooiste is dat het ook nog eens stukken goedkoper en leuker is, als je het zelf doet in plaats van koopt bij een Brocanterie.

In de workshop gaan we aan de slag met of het maken van een moodboard of het doen van een projectje zoals een tafeltje of kastje omtoveren.

Programma ± 2,5 uur

  • welkom met een kopje koffie/thee en iets lekkers
  • kort voorstelrondje en waarom je deelneemt en wat je wilt leren
  • stukje uitleg over brocante; Wat is het en wat niet, verschillende stijlen binnen brocante interieur
  • maken stijl-moodboard
  • stijl keuze voor project adhv zelf meegebrachte woonaccessoire of vooraf bij mij besteld
  • informatie over mogelijke technieken en materialen die je kunt gebruiken
  • restylen van item met uitleg en ondersteuning en gebruik van aanwezige materialen
  • bewonderen van elkaars eindresultaat met leuke foto als herinnering

Prijs EUR 25 inclusief canvas, overige benodigde materialen zoals tijdschriften en lijm. Bij speciale verzoeken krijgt u een aangepaste offerte.

Ook deze workshop is geheel op maat te verzorgen. Dit kan bijvoorbeeld langer, met een high tea of met een ander thema dan brocante zoals  een babyshower, geboorte, huwelijk, verjaardag.  Er wordt dan gewerkt aan het maken van items rondom dat thema.

De workshop zelf kan als activiteit fungeren als onderdeel van de viering, maar tevens kan het een voorbereiding zijn op de viering waarbij het eindresultaat kado gegeven worden. In beide gevallen kan het een hele leuke verassing zijn!