meer over verkoopstyling

In landen als Engeland en de Verenigde Staten is men al veel langer bekend met het concept Home Staging ofwel  ‘verkoopstyling’. Het heeft als doel met minimale kosten de woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken om zo een snellere verkoop en zo hoog mogelijke verkoopprijs te bereiken. Dat die investering opweegt tegen het doorlopen van alle vaste lasten moge duidelijk zijn. Het is beter nu een relatief kleine investering te doen, dan over een maand de vraagprijs met duizenden euro’s te laten zakken.

Door de, ook in Nederland, veranderde huizenmarkt grijpen ook Nederlandse huizenbezitters steeds vaker hun kans door een professionele verkoopstylist in te huren. Tijdens of juist voorafgaand aan het te koop zetten van de woning.Het is goed dat men zich realiseert, wat er nu gebeurt in dit proces.
Van de eerste indruk die men van een woning krijgt via de foto’s op internet, tot het feit van woningen die meer dan 20 maanden in de verkoop staan.
Zeker in deze tijd zijn dit geen uitzonderingen meer en zal de verkoper alles uit de kast moeten halen om er ‘uit te springen’. Stonden woningen voor de kredietcrisis gemiddeld nog 87 dagen te koop, is dit gemiddelde tijdens de crisis gestegen tot wel 211 dagen of langer! Inmiddels trekt de markt weer aan en is het zaak nu zeker op te vallen binnen het woningaanbod, gezien de kans tot verkoop gestaag aan het stijgen zijn.

Verkoopstyling Rotterdam, opgeleid en gecertificeerd door House of KIKI , gelooft in het hands-on principe. Het geeft mensen niet een papiertje waar op staat wat ze zouden kunnen doen, maar het houdt in dat de styliste dit ook (evt.deels) uitvoert.
Mensen verkopen hun woning om diverse redenen en zijn niet altijd in de gelegenheid om zelf de mouwen op te stropen. De styliste daarentegen heeft geen emotionele binding met de woning en kan meestal binnen twee dagen een woning verkoopklaar maken. Vaak is men ook al verhuisd en ontbreekt de tijd en energie om nog in het ‘oude’ huis te klussen, terwijl er in de nieuwe woning ook zoveel werk moet worden verzet. In het geval van een scheiding komen de ex-partners vaak ook niet tot een samenwerking en blijft het huis onnodig lang te koop staan.